• Restaurangbiträdet var inte välkommen tillbaka till jobbet efter att hon frågat sin chef efter sina lönespecifikationer. (Personen på bilden har ingenting med händelsen att göra) Foto: Colourbox.com

Var inte välkommen efter bråk med chefen

Publicerad 15 februari 2018, kl 09:52

Efter ett bråk med chefen uppmanades medlemmen att lämna arbetsplatsen och ”gå till sitt jävla fack” Han tyckte att hon sade upp sig själv när hon följde rådet. Unionen är av en annan uppfattning och stämmer nu arbetsgivaren på 350 000 kronor.

I oktober började restaurangbiträdet diskutera med sin chef varför hon inte hade fått några lönespecifikationer de senaste månaderna. Situationen eskalerade hastigt och chefen skrek bland annat att hon ”kunde gå till sitt jävla fack” om hon var missnöjd med någonting i anställningen. Därefter ombads hon att lämna arbetsplatsen, vilket hon också gjorde.

Kort efter händelsen skickade hon ett sms till sin chef där hon klargjorde att hon inte sagt upp sig, varken muntligt eller skriftligt utan ombetts att lämna restaurangen.
Chefen svarade: ”Du har fem minuter på dig att återgå i tjänst eller så tar du själv konsekvenserna av ditt agerande”.
Restaurangbiträdet var inte på plats efter fem minuter och bads därför att lämna tillbaka passerkort och nycklar.

När Unionens ombudsman förhandlade med chefen höll det hela dock på att ta en oväntad vändning. De kom överens om att kvinnan skulle få tillbaka sin tjänst, men när hon ringde upp chefen för att få det bekräftat uppstod ett nytt bråk och hon sades upp igen. 

Nu stämmer Unionen företaget på sammanlagt 350 000 kronor för felaktigt avskedande.

Lediga jobb
 • Läs även...

  Blev avskedad på sms

  ”Krya på dig, men om du sjukskriver dig så kan du betrakta dig som färdig med jobbet här.” Så skrev en chef till sin medarbetare på en tandklinik i sydöstra Sverige. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren på 200 000 för brott mot las och utebliven lön.

 • Läs även...

  Kollegan skvallrade om graviditet - kvinnan fick gå

  Eftersom arbetstempot var högt berättade kvinnan för en kollega att hon var gravid. Det som sagts i förtroende nådde dock chefen samma dag och kort därefter avslutades hennes anställning. Nu stämmer Unionen larmföretaget för diskriminering.

 • Läs även...

  1 av 3 kvinnor sexuellt trakasserade på jobbet

  En tredjedel av världens kvinnor har utsatts för sexuella trakasserier på sina jobb visar en global studie från den internationella fackliga samorganisationen, ITUC. Det handlar bland annat om fysiska attacker, diskriminering och stalkning.

 • Läs även...

  Trafikledare snuvades på ersättning

  Nära fyra av tio Unionenmedlemmar har avtalat bort sin övertidsersättning, ibland på grund av ohemula krav från arbetsgivaren. Nu har förbundet stämt ett företag som bland annat avtalade bort övertiden för en 20-årig vikarie.

 • Läs även...

  Vägrade bärga bilar – fick sparken

  Driftchefen anklagades för arbetsvägran och blev avskedad då han inte ville köra bärgningsbil. Nu har Unionen stämt bärgningsfirman.

 • Läs även...

  Ekonomichef köpte pool på företagskortet

  Vid mer än 100 tillfällen använde ekonomichefen bolagets pengar till privata utgifter. Bland annat köpte hon en pool. Nu har kvinnan dömts för trolöshet mot huvudman och att betala tillbaka de 620 000 kronor som hon spenderat.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.