Annons
 • Restaurangbiträdet var inte välkommen tillbaka till jobbet efter att hon frågat sin chef efter sina lönespecifikationer. (Personen på bilden har ingenting med händelsen att göra) Foto: Colourbox.com

Var inte välkommen efter bråk med chefen

Publicerad 15 februari 2018, kl 09:52

Efter ett bråk med chefen uppmanades medlemmen att lämna arbetsplatsen och ”gå till sitt jävla fack” Han tyckte att hon sade upp sig själv när hon följde rådet. Unionen är av en annan uppfattning och stämmer nu arbetsgivaren på 350 000 kronor.

I oktober började restaurangbiträdet diskutera med sin chef varför hon inte hade fått några lönespecifikationer de senaste månaderna. Situationen eskalerade hastigt och chefen skrek bland annat att hon ”kunde gå till sitt jävla fack” om hon var missnöjd med någonting i anställningen. Därefter ombads hon att lämna arbetsplatsen, vilket hon också gjorde.

Kort efter händelsen skickade hon ett sms till sin chef där hon klargjorde att hon inte sagt upp sig, varken muntligt eller skriftligt utan ombetts att lämna restaurangen.
Chefen svarade: ”Du har fem minuter på dig att återgå i tjänst eller så tar du själv konsekvenserna av ditt agerande”.
Restaurangbiträdet var inte på plats efter fem minuter och bads därför att lämna tillbaka passerkort och nycklar.

När Unionens ombudsman förhandlade med chefen höll det hela dock på att ta en oväntad vändning. De kom överens om att kvinnan skulle få tillbaka sin tjänst, men när hon ringde upp chefen för att få det bekräftat uppstod ett nytt bråk och hon sades upp igen. 

Nu stämmer Unionen företaget på sammanlagt 350 000 kronor för felaktigt avskedande.

Lediga jobb
 • Läs även...

  Kollegan skvallrade om graviditet - kvinnan fick gå

  Eftersom arbetstempot var högt berättade kvinnan för en kollega att hon var gravid. Det som sagts i förtroende nådde dock chefen samma dag och kort därefter avslutades hennes anställning. Nu stämmer Unionen larmföretaget för diskriminering.

 • Läs även...

  1 av 3 kvinnor sexuellt trakasserade på jobbet

  En tredjedel av världens kvinnor har utsatts för sexuella trakasserier på sina jobb visar en global studie från den internationella fackliga samorganisationen, ITUC. Det handlar bland annat om fysiska attacker, diskriminering och stalkning.

 • Läs även...

  Dyrt att inte reda ut konflikt

  Arbetsgivaren borde ha rett ut situationen då en medarbetare lämnade arbetsplatsen efter ett gräl med sin chef. Görs inte detta är det att betrakta som ett avskedande, enligt en ny dom i Arbetsdomstolen. Bolaget måste nu betala ett skadestånd och utebliven lön – sammanlagt 330 000 kronor till den anställde.

 • Läs även...

  Varning – du kan råka stjäla från jobbet

  Allt fler Unionenmedlemmar stäms av arbetsgivare på enorma kostnader både för dem själva och för förbundet. Många är okunniga om vad man får och inte får göra som anställd, under och efter anställningen.

 • Läs även...

  Hade ADHD – blev uppsagd

  En arbetsgivare avbröt provanställningen för en systemutvecklare med ADHD. Unionen stämmer nu företaget för diskriminering och kräver 100 000 kronor i ersättning.

 • Läs även...

  Vabbande hovmästare fick inte gå på fest

  När en hovmästare på Grand Hôtel behövde vabba sa chefen nej. Hovmästaren vabbade ändå och nekades då att gå på personalfest. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.