Annons
Annons

Världens mest använda operativsystem går i pension

Publicerad 13 januari 2015, kl 15:42

I dag upphör supporten för Windows 7. Mer än hälften av alla PC-användare i världen har i dag den populära versionen av operativsystemet Windows. De efterföljande versionerna 8 och 8.1 har fått mycket kritik och många har varit oroliga för aviseringarna om Windows 7:s slutdatum – den 13 januari 2015. Men oron kan vara obefogad.

Att den generella supporten upphör innebär, enligt PCWorld, inget annat än att operativsystemet inte längre kommer att utvecklas och att envisa Windows 7-användare inte längre kan ringa Microsoft utan extra kostnad med dina frågor om just den versionen.

Så pusta ut! Det kommer det även fortsättningsvis att finnas ”extended” support även för 7:an, och kritiska säkerhetsluckor kommer att fortsätta täppas till, försäkrar Microsoft. Inte förrän den 14 januari 2020 beräknas Windows 7 följa XP i graven. 

Gabriella Westberg
Gabriella Westberg
[email protected]
@Tidn_Kollega
 • Läs även...

  Debatt: Du är rättslös utan facket

  Om du inte är med i facket står du i princip rättslös när det krisar på jobbet. Väljer du att stämma företaget på egen hand kan notan bli hundratusentals kronor i rättegångskostnader vid en förlust, skriver unionenmedlemmen Staffan Marklund.

 • Läs även...

  Debatt: Ge egenföretagare samma chans

  Egenföretagare har samma behov som andra grupper på arbetsmarknaden men ges inte samma förutsättningar, skriver Hans Björkman, ordförande för Unionens egenföretagare i Stockholm.

 • Läs även...

  Debatt: Anställda nyckeln för framtidens kontor

  Aktivitetsbaserade kontor är stökiga och omoderna. När framtidens arbetsplatser skapas efter pandemin måste arbetsgivarna lyssna på de anställda som behöver både kreativa rum och lugn, skriver sociologiprofessorn Anders Kjellberg.