Världens mest använda operativsystem går i pension

Publicerad 13 januari 2015, kl 15:42

I dag upphör supporten för Windows 7. Mer än hälften av alla PC-användare i världen har i dag den populära versionen av operativsystemet Windows. De efterföljande versionerna 8 och 8.1 har fått mycket kritik och många har varit oroliga för aviseringarna om Windows 7:s slutdatum – den 13 januari 2015. Men oron kan vara obefogad.

Att den generella supporten upphör innebär, enligt PCWorld, inget annat än att operativsystemet inte längre kommer att utvecklas och att envisa Windows 7-användare inte längre kan ringa Microsoft utan extra kostnad med dina frågor om just den versionen.

Så pusta ut! Det kommer det även fortsättningsvis att finnas ”extended” support även för 7:an, och kritiska säkerhetsluckor kommer att fortsätta täppas till, försäkrar Microsoft. Inte förrän den 14 januari 2020 beräknas Windows 7 följa XP i graven. 

Gabriella Westberg
Gabriella Westberg
[email protected]
@Tidn_Kollega
Lediga jobb
 • Läs även...

  Damhockeyn kräver bättre villkor

  De kvinnliga ishockeyspelarna har betydligt sämre villkor än de manliga. Nu går de samman och organiserar sig för att förbättra situationen.

 • Läs även...

  Får chefen läsa min mejl?

  Det har blivit allt lättare för arbetsgivare att övervaka sina anställda på olika sätt, men var går gränsen för vad man får göra? Den frågan försökte en panel arbetsmarknadsexperter bena ut på TCO-seminariet Får man läsa personalens mejl?

 • Läs även...

  Nu blir golf friskvård

  Fler sporter omfattas nu av friskvårdsbidraget. Det innebär att det går att bekosta exempelvis golf och ridning med pengar från arbetsgivaren.

 • Läs även...

  Erfarenhet bör räknas som studier

  Man lär sig mycket på jobbet. Men kunskapen kan vara svår att översätta till högskolepoäng.
  Nu föreslår en utredning att det ska bli lättare att få sina färdigheter bedömda och intygade.

 • Läs även...

  Här får anställda lön för vård av anhörig

  Nu har anställda på Microsoft fått en ny förmån: att vara hemma för vård av en närstående som är allvarligt sjuk. Totalt rör det sig om som mest fyra veckor per år med full lön.

 • Läs även...

  Sofie är Årets IT-tjej

  - Våga pröva! Och ju tidigare, desto bättre!
  Det är Sofie Borck Janeheims bästa råd till kvinnor som funderar på att jobba i IT-branschen. I går kväll blev hon utsedd till Årets IT-tjej – ett pris som syftar till att få fler kvinnor att studera teknik och IT.

 • Läs även...

  Så skyddar du din data

  Stora aktörer som Google och Facebook samlar in massor av information om dig. Men det finns alternativ till jättarna. Och enligt IT-säkerhetsexperten Anne-Marie Eklund Löwinder behöver vi inte vara särskilt oroliga tack vare GDPR.

 • Läs även...

  Dyrt att bryta mot GDPR

  I dag smäller det! Nu ska alla EU-medborgares privatliv vara bättre skyddade. Medlemskap i fackförbund är en av de personuppgifter som fått ett särskilt skydd.

 • Läs även...

  7 heta prylar du inte visste att du ville ha

  Självkörande helikoptrar och en tolk i ditt öra. Kollega tog en titt på några av nyheterna på världens största teknikmässa – CES – i Las Vegas.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.