• Foto: Roger Vikström/TT

Varsel på Apoteket AB

Publicerad 18 november 2014, kl 11:46

Statliga Apoteket AB slimmar bemanningen på huvudkontoret. 70 tjänster, varav de flesta i chefsledet, kommer att försvinna. Det är nästan var tredje anställd.

Konkurrensen på apoteksmarknaden är minst sagt hård. Apoteket AB har 3 500 anställda och har en marknadsandel på drygt 30 procent. För att kunna hålla fast vid sin position måste Apoteket AB effektivisera.

Den nya organsationen får främst konsekvenser på huvudkontoret i Solna. Översynen innebär att företaget slår ihop avdelningarna som i dag försörjer sjukhusen med medicin och den som arbetar mot konsumenter.

Det är framför allt chefer och personer med specialistfunktioner som berörs av omorganisationen. 70 befattningar ska bort men inga personer har varslats.

Gunilla Larsson, ordförande i Unionenklubben, anser att omorgansationen är nödvändig.
– Det är klart att det aldrig är positivt med varsel, men vi har en samsyn med företaget om att gå ihop och få till ETT fungerande apoteksföretag, det är något vi arbetat för i många år, säger hon.

– Vi har en uppsjö av chefer och det försöker vi komma åt nu genom att strukturerera upp organisationen på bättre sätt. Inga individer är varslade och vår ambition är att folk först och främst ska få andra befattningar.

Tanken är att omorganisationen ska vara genomförd den första februari nästa år.

Ola Rennstam
Ola Rennstam
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Många tror sig älska jobbet

  Älskar du ditt jobb? Eller har du bara lyckats intala dig att du gör det, för att inte bryta mot den nuvarande samhällsnormen och riskera att ses som misslyckad? Så kan det faktiskt vara, enligt etnologen Magdalena Petersson McIntyres forskning.

 • Läs även...

  Ohållbar situation på SVT

  Ändrade arbetsrutiner på SVT:s lokala nyhetsredaktioner har lett till ökad stress och en alltmer pressad arbetssituation. Nu kräver Unionen tillsammans med Journalistförbundet SJF att något ska göras innan problemet eskalerar och anställda drivs in i långa sjukskrivningar.

 • Läs även...

  Oro för ökad ohälsa när Sandvik varslar

  Sammanlagt 210 tjänstemän på Sandvik Materials Technology varslas om uppsägning. Blir varslet verklighet blir en femtedel av tjänstemännen av med sina jobb. Facket oroas över att nedskärningarna ska leda till ökad press och stress.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.