Vindsjälar

Publicerad 5 november 2013, kl 15:40

Forum Förlag

 På ett äldreboende i Linköping hittas den 79-årige Konrad Karlsson hängd i sladden till sin larmknapp. Först tyder det mesta på att åldringen tagit sitt liv. Men det är något som inte stämmer. Konrad är en glad prick, är omtyckt av personalen och har inte visat några tendenser på att vara deprimerad. När polisens utredare Malin Fors undersöker saken närmare står det klart att det rör sig om ett mord.

Alla misstänks, vilket ger en cluedo-stämpel på historien.  Var det Konrads släkting i sovrummet med sömnmedlet? Eller var det den hemska ägaren till äldreboendet med brevskäraren?
Ett stort plus är att Kallentoft ger en rejäl känga åt äldrevården och utförsäljningen av äldreboenden.  Han har läst på väl och vet vad han pratar om när han beskriver underbemannade avdelningar och sommarjobbare med stort ansvar.
Läsvärd men inte Kallenfots bästa i serien om Malin Fors.

Lediga jobb
 • Läs även...

  Inlåsning kan leda till depression

  En fjärdedel av anställda riskerar att inte kunna byta jobb den dag de vill. En sådan känsla av inlåsning kan leda till sämre hälsa och till och med depression, visar ny forskning.

 • Läs även...

  Kabinchef på SAS döms för flygfylla

  En kvinna som var kabinchef under en SAS-flygresa mellan Hongkong och Stockholm har dömts för flygfylleri. Trots att hon hade ansvar för säkerheten ombord anser hovrätten att kvinnan inte ska dömas till fängelse.

 • Läs även...

  Okunskap om hur mobbning ska hanteras

  100 000 människor mobbas på jobbet. Psykologen Stefan Blomberg menar att siffran skulle kunna minskas kraftigt om arbetsgivarna fick utbildning.

 • Läs även...

  "Jag hoppas att fler vågar säga ifrån"

  Oavsett om det är på jobbet eller en manifestation med tusentals människor – Unionenmedlemmen Murphy Alex säger ifrån om han ser något som inte känns rätt. Ett budskap han nu hoppas ska sprida sig.

 • Läs även...

  Många tar bilen till jobbet av gammal vana

  De flesta som jobbpendlar med bil väljer bilen av gammal vana. Därför bör man fokusera på psykologiska faktorer om man vill få folk att byta transportmedel. Det visar en studie från Göteborgs universitet.

 • Läs även...

  Kollega får ny chefredaktör

  Helena Ingvarsdotter blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Kollega och Chef & Karriär. Hon har lång erfarenhet från fackförbundspress och kommer närmast från Lärarförbundet där hon var chefredaktör för flera tidningar.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.