Annons
 • Extra bonus till Volvos personal. Foto: Björn Larsson Roswall/ TT

Volvoanställda får 10 000 i extra bonus

Publicerad 29 april 2019, kl 17:17

I dag överraskades 25 000 anställda inom Volvokoncernen med besked om att de kommer att få extra bonus på majlönen.

– Det är en gratifikation för det fantastiska resultat vi hade under förra året och kommer säkert betyda mycket för arbetsglädjen,  säger Linda Axmén, ordförande för Unionenklubben på Volvo Göteborg.

2018 var ett rekordår för Volvokoncernen.

–Medarbetarna har gjort fantastiska insatser och vi är glada över att ha möjlighet att visa en extra uppskattning för det. Därför har ledningen för Volvokoncernen överenskommit med de svenska fackklubbarna att berättigade anställda i Sverige får en extra utbetalning på 10 000 i maj, säger Claes Eliasson, Volvos chef för medierelationer, till Göteborgsposten.

Enligt klubbordförande Linda Axmén, som själv jobbar på Volvo Penta, gick det som ett sus bland de anställda, när informationen om bonusen i förmiddags gick ut via intranätet och på personalsidan.

– Det här har aldrig hänt förut och går utöver vår vanliga bonus. Och jag tror det här, att vi uppskattas för att vi alla har kämpat på för att få det fantastiska resultatet, betyder mycket positivt, säger hon.

Vad kommer du och dina kollegor göra med pengarna?

– Jag tror inte vi har hunnit fundera så mycket på det än. Men det finns ju alltid hål att fylla i och det är ju också snart semester.

För att få bonusen ska man ha varit anställd inom Volvokoncernen under 2018 och fortsatt anställd den 3 maj i år. Det gäller den som varit tillsvidareanställd, tillfälligt eller tidsbegränsad anställd, trainee, praktikant eller lärling. Bland dem som inte omfattas av bonusen är konsulter.

Anita Täpp
Anita Täpp
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Rekordbonus på Scania

  Lastbilstillverkaren Scania går för högtryck. Det avspeglar sig också i den bonus som personalen kan plocka ut. I år rör det sig om över 36 000 kronor för var och en av de anställda i Sverige.

 • Läs även...

  Tydliga klasskillnader i semestervanor

  Det finns tydliga skillnader i hur arbetare och tjänstemän semestrar. Tjänstemän har i betydligt högre utsträckning möjlighet att åka på resor eller tillbringa semestern i fritidshus eller husvagn. Och skillnaderna ökar.

 • Läs även...

  Reseavdraget kan ändras

  Avdraget för resor till och från arbetet ger upphov till det största skattefelet, 1,8 miljarder kronor per år. Ett vanligt fel är att kravet på en tidsvinst på minst två timmar inte är uppfyllt.

 • Läs även...

  Så påverkas jobben av den svaga kronan

  Den svenska kronan är svagare än på mycket länge, vilket får stora konsekvenser för svensk ekonomi. Men Unionens chefsekonom ser både för- och nackdelar med den svaga kronkursen.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.