Annons
 • Billigare bil mot att arbetsgivaren får samla in testdata, det blir verklighet för Volvos anställda. Foto: Mary Altaffer/AP Photo/TT

Volvoanställda kan få billigare bil

Publicerad 3 oktober 2019, kl 17:07

Nu erbjuds alla på Volvo i Sverige att få bli testförare. I gengäld får de rabatt på företagsbilen.

Redan i dag har många av Volvos anställd något slags företagsbil. Bland Unionens cirka 4 000 medlemmar gäller det nästan hälften, enligt fackklubbens ordförande Jörgen Olsson.

Det nya är att de nu kan pressa månadskostnaden.

– Motprestationen är att man ger feedback på hur bilen fungerar. Väljer man att vara testförare kommer man att ha mätinstrument i bilen som ger information om funktionaliteten, säger Jörgen Olsson.

– Det är en win-win-situation. Medarbetarna får en billigare bil, företaget får kunskap om hur bilen fungerar.

Den som vill kan välja att inte vara testförare, men då blir månadskostnaden högre, skriver Karin Wik på Volvos pressavdelning i ett mejl.

– Då våra utvecklingsteam behöver mer testdata för att kunna korta ledtiderna för utvecklingen av våra bilar och mjukvara, har vi tagit fram ett erbjudande där alla anställda i Sverige kan få köra en företagsbil och samtidigt vara testförare. Detta sker tack vare en speciell programvara som inhämtar viss fordonsdata – naturligtvis helt anonymt.

– Bilen kan också innehålla några nya funktioner eller funktioner som ska testas. Detta ger våra ingenjörer mer värdefull tidigt feedback.

Niklas Hallstedt
Niklas Hallstedt
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Lite mindre bittra druvor i Sydafrika

  Sydafrikas vinarbetare lever som statare gjorde i Sverige för hundra år sedan trots upprepade rapporter om misär och missförhållanden. Unionenklubben på Systembolaget tog initiativ till ett projekt som ska ge vinarbetarna ett drägligare liv och vinet därifrån lite mindre bitter eftersmak.

 • Läs även...

  Kollektivavtal minskar utvisningsrisk

  Kompetensutvisningar har gett Sverige dåligt rykte. Atif Javed har ett tips till dem som liksom han sökt sig till Sverige för att arbeta: Välj ett företag med kollektivavtal.

 • Läs även...

  Nya EU-lagar påverkar svensk arbetsmarknad

  Den senaste mandatperioden har Europaparlamentet och EU:s andra lagstiftare ministerrådet, fattat beslut om flera konkreta lagar på arbetsmarknadsområdet. Det reviderade utstationeringsdirektivet påverkar den svenska arbetsmarknaden mest.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.