Annons
Annons

Är du årets IT-tjej?

Publicerad 7 januari 2015, kl 11:20

Eller vet du någon annan som är Sveriges mest drivna, engagerade tjej som studerar data eller IT-relaterade ämnen på heltid? Då kan du nu nominera eller ansöka till Microsofts utmärkelse Årets IT-tjej.

Som IT-tjej blir du under ett års tid ambassadör för kvinnor som är intresserade av data- och IT-branschen. Vinnaren får tillfälle att besöka en rad evenemang och får en egen mentor på Microsoft.

Som Kollega skrivit tidigare är IT-branschen, trots sin relativt låga ålder, dålig när det kommer till jämställdhet. Kvinnorna lyser med sin frånvaro på såväl utbildningarna som ledande positioner.

Kriteriet för att få priset, förutom driv och engagemang, är att du har minst ett år kvar av heltidsstudier vid universitet, högskola eller YH-utbildning.

Priset delas ut för tolfte året i rad den 11 mars. Innan dess bjuds finalisterna in till ett evenemang i februari, med bland annat intervjuer och mingel. Nominering eller anmälan kan ske fram till 9 februari.

Tidigare vinnare:

2014 - Sofie Lindblom, Spotify

2013 - Cecilia Lindberg, Cisco

2012 - Ina Bäckström, Paradox studios

2011 - Katarina Larsson, Ericsson

2010 - Anne-Marie Liljekvist, Microsoft

2009 - Louisa Luciani Lysell, Google

 • Läs även...

  Kvinnor kan IT

  Att påstå att kvinnor inte passar att jobba med IT och tech är inte bara korkat och diskriminerande. Det är dessutom historielöst – för från början var programmering i högsta grad ett yrke för kvinnor.

 • Läs även...

  Så ökade antalet kvinnliga sökande till TietoEvry

  TietoEvry ändrade några få ord i en jobbannons. Då lyckades de locka till sig 32 procent fler kvinnor.

 • Läs även...

  Debatt: Sluta besluta med reptilhjärnan

  Att rekrytera med reptilhjärnan som är fullproppad med fördomar kan kännas enkelt men får förödande effekter på en arbetsplats. Det gör att vissa grupper får en gräddfil medan andra slår i glastaket, skriver Julia Sandberg.

 • Läs även...

  Debatt: Du är rättslös utan facket

  Om du inte är med i facket står du i princip rättslös när det krisar på jobbet. Väljer du att stämma företaget på egen hand kan notan bli hundratusentals kronor i rättegångskostnader vid en förlust, skriver unionenmedlemmen Staffan Marklund.