Annons
Annons

Ifrågasatte övertid - blev uppsagd

Publicerad 11 mars 2014, kl 13:06

När kvinnan, som är Unionenmedlem, frågade om den extra arbetstiden företaget planerade även skulle innebära mer lön, svarade arbetsgivaren med att säga upp henne. Nu stämmer Unionen mattföretaget på 120 000 kronor.

I juni förra året höll mattföretaget ett möte där de informerade sina anställda om att de funderade på att utöka öppettiderna i kundtjänsten till att även omfatta vardagskvällar och helger. Unionenmedlemmen frågade vilken lön som skulle utgå för arbete dessa tider och fick till svar att hon borde vara tacksam över att företaget behandlat henne väl under föräldraledighet och sjukskrivning. Och någon extra lön var inte att räkna med.

Kvinnan stod på sig och berättade om sitt medlemskap i Unionen och ifrågasatte om det var möjligt att ändra arbetstiden utan att ge någon kompensation för det. Tre dagar senare begärde bolaget förhandling med facket och sade upp henne med motiveringen arbetsbrist.

Då utvidgade öppettider i regel betyder ökat personalbehov och då bolaget har nyrekryterat personal efter det att Unionenmedlemmen sades upp, stämmer Unionen företaget på sammanlagt 120 000 kronor.

Lediga jobb
 • Läs även...

  Hade för låg energi – blev uppsagd

  Den nya chefen ansåg att projektledaren saknade tillräcklig energi för sina arbetsuppgifter och valde att säga upp honom. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren på över 250 000 kronor.

 • Läs även...

  Höjd pensionsålder men avtal släpar efter

  Snart har du rätt att jobba tills du är 69 år. Men det är långt ifrån säkert att det stärker din tjänstepension. Inte heller är det givet att du kommer att få någon sjukpension efter fyllda 65.

 • Läs även...

  Inlåsning kan leda till depression

  En fjärdedel av anställda riskerar att inte kunna byta jobb den dag de vill. En sådan känsla av inlåsning kan leda till sämre hälsa och till och med depression, visar ny forskning.

 • Läs även...

  Begravningsbyrå stämd för diskriminering

  Unionenmedlemmen sökte jobb på en begravningsbyrå men sållades bort för att byrån inte erbjöd ”flyttpaket från utlandet”. Nu stämmer förbundet byrån för brott mot diskrimineringslagen.

 • Läs även...

  Konkurs – affärsidé för kriminella

  Aktiebolag används som kofot av skurkar som verktyg för att sno åt sig pengar på arbetsmarknaden. Hos var fjärde företag som går i konkurs finns tecken på fiffel och båg och Unionens medlemmar drabbas både direkt och indirekt.

 • Läs även...

  30 miljoner för att stoppa brott i arbetslivet

  Fusk och brott på svensk arbetsmarknad ska bort. Regeringen vill satsa 30 miljoner på att åtta myndigheter ska samarbeta för att förhindra kriminalitet i arbetslivet.