Annons
Annons
 • Unionens branschansvarige utredare tycker att Farmaceutkompis låter som ett intressant och lovande initiativ. Foto: Hasse Holmberg / TT

Tumme upp för kompisar på apotek

Publicerad 10 november 2015, kl 12:34

Unionens farmaceutmedlemmar får gärna bli kompis med en kollega på flykt. Farmaceutkompis, som är ett integrationsprojekt för anställda inom apoteks- och läkemedelsbranschen, kan komma att fylla en viktig funktion i framtiden, enligt förbundets branschansvarige utredare.

I måndags skrev kollega.se om projektet Farmaceutkompis som startas av den ideella organisationen Farmaceuter utan gränser. Unionen är, till skillnad mot många andra organisationer för farmaceuter, ännu inte med och stöttar projektet, främst av den anledningen att man inte kände till initiativet.

- Vi vill hemskt gärna ha med Unionen i projektet också, sade initiativtagaren och projektledaren Hanna Rickberg, som dock inte visste vem på förbundet hon skulle kontakta.

Shadé Jalali, som är branschansvarig utredare på Unionen, tycker att projektet Farmaceutkompis låter som ett lovande initiativ.

- Det är så klart intressant. Det kommer att råda brist på farmaceuter i framtiden, så det låter som en bra idé att ta vara på de krafter som kommer, säger Shadé Jalali.

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Nya regler har lett till bättre arbetsmiljö

  Arbetsmiljöverkets föreskrift mot psykosocial ohälsa på jobbet, OSA, har främst haft effekt för offentliganställda kvinnor. Men i tre fall som rör Unionenmedlemmars arbetsplatser har arbetsgivare tvingats ta itu med kränkande särbehandling.

 • Läs även...

  Unionen: Farhågor med inkomstkrav i a-kassan

  Unionen är positivt till att a-kassan föreslås bli enklare och omfatta fler. Men förbundet ser också problem med den nya modellen som är tänkt att grunda sig på inkomst.

 • Läs även...

  Retroaktiv lön – knäckfråga i avtalsrörelsen

  Kommer anställda att få sina löner retroaktivt efter att avtalsrörelsen varit pausad i ett halvår? Den frågan kommer att bli en het potatis vid förhandlingsbordet, spår Unionens förhandlingschef Martin Wästfelt.

 • Läs även...

  Rädsla för missbruk om las-utredning blir lag

  Gör man rätt från början är det inte alls svårt att säga upp folk i Sverige. Det menar ombudsmannen Jan Hed, som är besviken över att las-förhandlingarna havererade och orolig att undantagsregeln i las-utredningen kommer att missbrukas.