Annons
 • Unionens branschansvarige utredare tycker att Farmaceutkompis låter som ett intressant och lovande initiativ. Foto: Hasse Holmberg / TT

Tumme upp för kompisar på apotek

Publicerad 10 november 2015, kl 12:34

Unionens farmaceutmedlemmar får gärna bli kompis med en kollega på flykt. Farmaceutkompis, som är ett integrationsprojekt för anställda inom apoteks- och läkemedelsbranschen, kan komma att fylla en viktig funktion i framtiden, enligt förbundets branschansvarige utredare.

I måndags skrev kollega.se om projektet Farmaceutkompis som startas av den ideella organisationen Farmaceuter utan gränser. Unionen är, till skillnad mot många andra organisationer för farmaceuter, ännu inte med och stöttar projektet, främst av den anledningen att man inte kände till initiativet.

- Vi vill hemskt gärna ha med Unionen i projektet också, sade initiativtagaren och projektledaren Hanna Rickberg, som dock inte visste vem på förbundet hon skulle kontakta.

Shadé Jalali, som är branschansvarig utredare på Unionen, tycker att projektet Farmaceutkompis låter som ett lovande initiativ.

- Det är så klart intressant. Det kommer att råda brist på farmaceuter i framtiden, så det låter som en bra idé att ta vara på de krafter som kommer, säger Shadé Jalali.

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Trots reform – fortsatta krav på sänkta löner

  I början av året kom fack, arbetsgivare och regering överens om en ny anställningsform – Etableringsjobb – skräddarsydd för att hjälpa nyanlända in på arbetsmarknaden. Det utropades som en seger för den svenska modellen. Men det är tveksamt om det räcker för att tysta ropen på sänkta löner.

 • Läs även...

  Färre klubbar trots medlemsökning

  Större inflytande på arbetsplatserna. Det är en av Unionens viktigaste målsättningar. Men trots en stor medlemsökning har antalet klubbar och förtroendevalda minskat rejält. Det visar en genomgång som Kollega har gjort.

 • Läs även...

  Klubbar agerar aktieägare

  Unionen äger aktier till ett värde av 16 miljarder kronor, bland annat i svenska bolag. Men ägarrollen låter man fackklubbarna i företagen sköta.

 • Läs även...

  Dyrt att bryta mot GDPR

  I dag smäller det! Nu ska alla EU-medborgares privatliv vara bättre skyddade. Medlemskap i fackförbund är en av de personuppgifter som fått ett särskilt skydd.

 • Läs även...

  Pappor jobbar minst deltid

  Det är tre gånger vanligare att kvinnor i tjänstemannayrken på den privata arbetsmarknaden jobbar deltid än att män gör det, visar en ny undersökning från Unionen. Minst deltid jobbar papporna. Men vi är tydligt på väg mot en heltidsnorm.

 • Läs även...

  Partipolitik i vägen för nytt storfack

  Tjänstemän och arbetare, förenen eder? Unionen utesluter inte ett nytt storfack mellan dem och IF Metall. Men det största hindret är att Unionen är partipolitiskt obundet, medan IF Metall samverkar med Socialdemokraterna.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.