• Unionens branschansvarige utredare tycker att Farmaceutkompis låter som ett intressant och lovande initiativ. Foto: Hasse Holmberg / TT

Tumme upp för kompisar på apotek

Publicerad 10 november 2015, kl 12:34

Unionens farmaceutmedlemmar får gärna bli kompis med en kollega på flykt. Farmaceutkompis, som är ett integrationsprojekt för anställda inom apoteks- och läkemedelsbranschen, kan komma att fylla en viktig funktion i framtiden, enligt förbundets branschansvarige utredare.

I måndags skrev kollega.se om projektet Farmaceutkompis som startas av den ideella organisationen Farmaceuter utan gränser. Unionen är, till skillnad mot många andra organisationer för farmaceuter, ännu inte med och stöttar projektet, främst av den anledningen att man inte kände till initiativet.

- Vi vill hemskt gärna ha med Unionen i projektet också, sade initiativtagaren och projektledaren Hanna Rickberg, som dock inte visste vem på förbundet hon skulle kontakta.

Shadé Jalali, som är branschansvarig utredare på Unionen, tycker att projektet Farmaceutkompis låter som ett lovande initiativ.

- Det är så klart intressant. Det kommer att råda brist på farmaceuter i framtiden, så det låter som en bra idé att ta vara på de krafter som kommer, säger Shadé Jalali.

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Höjd pensionsålder men avtal släpar efter

  Snart har du rätt att jobba tills du är 69 år. Men det är långt ifrån säkert att det stärker din tjänstepension. Inte heller är det givet att du kommer att få någon sjukpension efter fyllda 65.

 • Läs även...

  Trots reform – fortsatta krav på sänkta löner

  I början av året kom fack, arbetsgivare och regering överens om en ny anställningsform – Etableringsjobb – skräddarsydd för att hjälpa nyanlända in på arbetsmarknaden. Det utropades som en seger för den svenska modellen. Men det är tveksamt om det räcker för att tysta ropen på sänkta löner.

 • Läs även...

  Sämre inkomstförsäkring vid lägre lön

  Inte 80, utan bara 74 procent av den tidigare inkomsten. Det är vad många kan räkna med att få via Unionens inkomstförsäkring om de blir av med jobbet.

 • Läs även...

  Gör facket tillräckligt för mobbade?

  Inte ens en av tio av dem som mobbas och som kontaktar sitt fack anser att de får hjälp. Men hur ser lagen ut? Och vad kan facket egentligen göra?

 • Läs även...

  Drabbad av bore out

  Har du så lite att göra på jobbet att du blir håglös? Så känner många kontorsanställda i dag. Men det är inget man talar högt om, trots att ”bore out” till och med kan göra dig sjuk.

 • Läs även...

  Frilans Finans startar "gul" fackklubb

  Företaget Frilans Finans och Unionen har diskuterat möjligheten att teckna kollektivavtal. Men parterna stod för långt ifrån varandra. Nu har företaget startat en gul fackklubb.

 • Läs även...

  Lägre lön för inhyrd personal under krisen

  En bemanningsanställd riskerar att få lägre korttidslön än andra anställda. Nu försöker Unionen få Tillväxtverket att ändra tillämpningen av lagen.

 • Läs även...

  Tuffa tider för många konsulter

  Konsulter får ofta ta smällen när krisen kommer. Under coronapandemin har tusentals konsulter varslats och tiotusentals permitterats. Värst är läget inom den tunga fordonsindustrin.

 • Läs även...

  Coronakrisen kan ge sämre löner

  Enligt Medlingsinstitutets bedömning kan den uppskjutna avtalsrörelsen på grund av coronakrisen medverka till en dämpad löneutveckling i Sverige. Även Martin Wästfelt, förhandlingschef på Unionen, ser en risk att lönerna blir lidande.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.