Annons
  • Foto: Wikipedia

Varsel på Sony i Lund

Publicerad 20 november 2018, kl 14:23

Sony Mobile i Lund väntas enligt uppgifter i media varsla minst 200 mjukvaruingenjörer. Unionenklubben vill dock varken dementera eller bekräfta antalet.

Försäljningen av mobiltelefoner har minskat kraftigt det senaste året. Företagsledningen presenterade därför ett sparpaket för mobilverksamheten på Sony Mobile i Lund under tisdagen. Som en del av besparingarna väntas 200 mjukvaruingenjörer förlora jobbet, enligt HD-Sydsvenskan.

Unionens klubbordförande Henrik Sam kan varken dementera eller bekräfta uppgifterna om att 200 anställda kommer att få gå.

– Jag kan inte ge dig några siffror. Vi har valt att inte uttala oss om varslet för att förhindra spekulationer. Vi vill inte skapa oro hos de anställda och medlemmarna och väntar därför med att uttala oss tills företaget har gjort ett offentligt uttalande, säger han.

Beskedet om varsel är dock inte oväntat.

– Tittar man på hur mobilmarknaden ser ut är det nog många experter som har förväntat sig det här. Men det är alltid tråkigt när det händer. Vi ska göra vårt bästa för medlemmarna.

Vilket stöd kommer de som drabbas att få?
– Det kommer att likna det stöd som gavs förra gången, säger Henrik Sam.

Läs mer: 975 får gå från Sony

År 2015 förlorade 975 anställda på företaget sina jobb. De kunde då välja mellan att få ersättning från företaget, baserat på anställningstid eller att delta i ett omställningsprogram, där de kunde få utbildning, karriärrådgivning och stöd för att starta eget företag.

Det har inte gått att nå företagsledningen för en kommentar.

Läs mer: Startup-våg efter neddragning på Sony Mobile

Kamilla Kvarntorp
[email protected]
Lediga jobb
Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.