Första hjälpen till tjänstepensionen

Publicerad 15 januari 2014, kl 14:25

Vet du egentligen inte så mycket om tjänstepensionssystemet? Då får du hjälp här.

Här kan du som har noll koll på pensionen lära dig det grundläggande. Om du vet lite grand, men lätt drabbas av anfall vid blotta tanken på att behöva lära dig mer, kan vi ta dig i handen till: ABC för pensionsallergiker.

Söker du en lite glassigare pedagogik? Klicka på pdf-dokumentet til höger, skriv ut och sätt upp på väggen.

Tycker du att din arbetsgivare borde ha informerat dig mer om hur det fungerar med tjänstepensionen? Det tycker vi med. Läs: Många arbetsgivare missar att lyfta fram tjänstepensionen.

Tjänstepension får du som är anställd på ett företag som omfattas av kollektivavtal. Men det är inte alla som gör. Läs: Kollektivavtal - så mycket kostar det.

 

Gabriella Westberg
Gabriella Westberg
[email protected]
@Tidn_Kollega
Lediga jobb
 • Läs även...

  Höjd pensionsålder men avtal släpar efter

  Snart har du rätt att jobba tills du är 69 år. Men det är långt ifrån säkert att det stärker din tjänstepension. Inte heller är det givet att du kommer att få någon sjukpension efter fyllda 65.

 • Läs även...

  Samordnare för rehab en hjälp för sjukskrivna

  Att hålla reda på Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens regler när man är sjuk kan kännas som en djungel. Regeringen föreslår därför rehabiliteringskoordinatorer som ska guida patienter under sin sjukskrivning. En bra idé anser Unionen.

 • Läs även...

  ”Unionen lever i det förflutna”

  Det var inte bara arbetsgivaransvaret som var en stötesten när Frilans Finans ville teckna kollektivavtal med Unionen. Enligt företagets vd Stephen Schad har förbundet ett ideologiskt arv som inte hör nutiden till. Han efterlyser också ett kollektivavtal anpassat till dagens arbetsmarknad.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.