Annons
Annons
 • Efter att Unionen och de före detta spelarna lämnade in en konkursansökan mot fotbollsklubben har spelarna fått lön. Foto: Janerik Henriksson / TT

Ingen konkurs för Assyriska

Publicerad 15 februari 2017, kl 13:51

Uteblivna löner och inbetalningar till tjänstepensionen ledde till att Unionen lämnade in en konkursansökan mot fotbollsklubben Assyriska FF. Nu har den dragits tillbaka efter att klubben betalat ut lönerna.

Konkursansökan som lämnades in förra veckan gällde fyra tidigare spelare i Södertäljeklubben Assyriska FF som samtliga lämnade laget när de åkte ner i division 1 förra året. Dels handlade det om uteblivna löner för november 2016 men främst om att klubben inte betalat tjänstepensioner ända sedan slutet av 2014.

Läs mer: Unionen begär Assyriska i konkurs

Men nu har konkursansökan dragits tillbaka.

– Assyriska har betalat in all lön som saknades och var i fara utifrån lönegarantin, säger Björn Alquist, biträdande förbundsjurist på Unionen.

Hur klubben ska göra rätt för sig med de uteblivna inbetalningarna till tjänstepensionerna återstår att se. Unionen ska träffa Assyriska i veckan för att hitta en lösning. 

– Dialogen har blivit mycket bättre. Jag är hoppfull och tror att vi kommer att hitta en lösning inom kort som våra medlemmar kommer bli nöjda med men som också fungerar för klubben.

Petra Rendik
Petra Rendik
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Höjd pensionsålder men avtal släpar efter

  Snart har du rätt att jobba tills du är 69 år. Men det är långt ifrån säkert att det stärker din tjänstepension. Inte heller är det givet att du kommer att få någon sjukpension efter fyllda 65.

 • Läs även...

  27 000 nekades ersättning

  Sture. Jessica. Mona. Tre offer för Försäkringskassans allt hårdare bedömningar för att hålla nere sjukstatistiken. Läs deras berättelser – och myndighetens svar.

 • Läs även...

  Facket på Electrolux i USA möjligt tack vare Unionen

  I Memhpis upphörde Electroluxfabrikens ledning med sina aggressiva metoder för att stoppa fackligt engagemang. Unionens inflytande på Electrolux svenska företagsledning var en avgörande faktor.

 • Läs även...

  Begärde lön – fick sparken

  När kvinnan krävde att få ut sin lön fick hon sluta på dagen. I förhandlingen med Unionen hävdade cateringfirman plötsligt att kvinnan aldrig varit anställd. Nu har förbundet stämt bolaget och kräver 75 000 kronor i skadestånd.

 • Läs även...

  Stängd skola ger inte rätt till vab

  Flera skolor har stängt på grund av oro för att coronaviruset ska spridas. Men anställda som måste vara hemma från jobbet med minderåriga barn har inte rätt att vabba.

 • Läs även...

  Kollegas mest lästa 2018

  Har du inte hängt med ordentligt under det senaste året? Kollega har samlat sina mest lästa nyheter, reportage och tips om arbetslivet från 2018.