Annons
Annons

Ingen konkurs för Nevs än

Publicerad 14 augusti 2014, kl 10:16

Underleverantören Labotest drar tillbaka sin konkursansökan mot Nevs. Men än är inte faran över. Biltillverkaren har både fler och större skulder till andra företag.

Som Kollega skrivit tidigare, begärdes Nevs i konkurs tidigare i veckan av företaget Labotest som har fordringar på 150 000 kronor. Ärndet togs vidare till Vänersborgs tingsrätt av Labotest inkassobolag.

Men nu har Labotest ångrat sig. I ett pressmeddelande uppger företagets vd Håkan Bodin att man ”i dag fått information av företrädare för National Electric Vehivle Sweden AB (Nevs) om deras planer och diskussioner med tilltänkta samarbetspartners och investerare. Baserat på denna information har vi beslutat att återkalla den av oss inlämnade konkursansökan”.

De 150 000 som Labotest begärde kan tyckas vara småpotatis i jämförelse med de totala skulder på 50 miljoner kronor som Nevs dras med.  I början av sommaren stoppade Nevs all produktion i Trollhättan på grund av företagets ekonomiska situation.

Lediga jobb
 • Läs även...

  Risk att spara semester om företaget går dåligt

  Att spara semester och ta ut en längre ledighet senare kan vara en god idé för återhämtning. Men se upp om företaget du jobbar på går dåligt. Vid konkurs försvinner all lagrad ledighet.

 • Läs även...

  Riskerar konkurs: "Det tog tvärstopp"

  Nästan varannan egenföretagare tror att de snart kommer gå i konkurs på grund av coronakrisen, enligt en undersökning bland Unionens medlemmar. Johan Svälas har länge klarat sig bra – men nu har det tagit stopp.

 • Läs även...

  Tjänstemän på Volvo tillbaka på måndag

  På måndag startar Volvo Cars tillverkningen igen i bilfabriken i Torslanda. Även de tjänstemän som inte jobbar direkt i produktionen välkomnas tillbaka till det aktivitetsanpassade kontoret, där arbetsmiljön nu säkerställts.

 • Läs även...

  Tysklands största fack vill ha fyradagarsvecka

  Det tyska fackförbundet IG Metall vill korta arbetsveckan till fyra dagar. Syftet är att rädda jobb som försvinner när arbetsuppgifter automatiseras. Även i Sverige kan kortare arbetstid bli en het fråga i årets avtalsrörelse.

 • Läs även...

  Tillväxtverkets robot drabbar företag i kris

  En nitisk robot på Tillväxtverket har satt krokben för ett mindre Uppsalaföretag som ansökt om krispengar. Företaget har fortfarande efter fem veckor inte fått besked om krisstöd och har nu anmält Tillväxtverket till JO.

 • Läs även...

  Teknikmagasinet ansöker om konkurs

  Butikskedjan Teknikmagasinet avbryter sin företagsrekonstruktion och ansöker om konkurs. Men det finns aktörer som är intresserade av att ta över verksamheten.

 • Läs även...

  Företag lånar ut anställda till sjukvården

  Gruvmätaren Maja-Li Fredriksson vid LKAB är en av de som nappade på erbjudandet om tjänstledighet med bibehållen lön för att avlasta sjukvården. Nu erbjuder fler företag sina anställda betald ledighet om de tar jobb inom vården.

 • Läs även...

  Övertro på algoritmer vid rekrytering

  Slut på diskriminering och stopp för luddiga beslut som alltid gynnar vita män. Algoritmerna utlovade ett framtida arbetsliv fritt från fördomar och sunkiga värderingar. Men icke. Al var visst inte det objektiva svaret på våra böner om rättvisa.

 • Läs även...

  Pandemin gav Unionen fler medlemmar

  Aldrig tidigare har tillströmningen av yrkesverksamma medlemmar till Unionen varit så stor som i fjol. En viktig anledning är den otrygghet som uppstått på grund av pandemin.